New Ring wired floodlight camera won't go into setup mode

I bought a new Ring Floodlight and installed it without much trouble. I got it set up just fine but noticed on the Ring App that the connection to my wifi was poor. So, the suggestion was to move the Wifi router closer and once I did that the floodlight became disconnected and wouldn’t connect again. I couldn’t get the floodlight back into setup mode so I ended up removing the device from my ring account figuring I would add the device from scratch. However, I still can’t get the device to get into setup mode. The floodlights are on but the bottom light does not blink. I’ve tried all the troubleshooting including pushing the button on top quickly, holding it for 20 seconds, holding it for 30 seconds. I’m at a loss of how to get the device back into setup mode. I even powered it off completely by cutting power to it. when I kick the power back on the bottom light flashes green for a second but still can’t get it to enter setup mode.

Any ideas of how to get it to go back into setup mode?

1 Like

Sounds like you have a defective unit. I would return it and get another one.

1 Like

I am having the same exact problem

Hey neighbors! In the event that your Floodlight Camera is not going into setup mode, you’ll want to make sure you try to reset it by holding down the setup button for at least 20 seconds. If that is not successful, try to power cycle the device completely by disconnecting it from power for a few minutes and then reconnecting it.

If you’ve given these steps a try and the Floodlight Cam is still not going into setup mode for you, please give our support team a call at one of the numbers availablehere. Our support team will be able to look deeper at your individual device and find a working solution for you. We’re taking additional steps to protect our team and help reduce the spread of COVID-19, so this has resulted in longer than normal wait times. If you are outside of the US, please read our response to COVID-19here to see how to contact support. :slight_smile:

I am having the exact same issue.

Same problem. Going into trash. Will use regular floodlight.

I had the same issue with the new device. Went into chat with customer service and they sent me the new device which worked perfectly

1 Like

I had the exact same problem. Called support they sent a new one. The new one has the exact same problem. I’ve installed four ring cameras and two chimes at my old house without issue. Installed two chimes and a doorbell at the new house with no issues.

The floodlight gets power because it’s on all the time. This is frustrating enough to make me want to abandon the ring system

I have the same issue. Did they make you return the defective camera prior to sending you the new one or do they automatically ship the new one and allow you to return the defective one later? I am hoping to get a functional camera prior to my vacation that is coming up so I can feel more at ease while away.

Hey @SCobb88. Great question. After you’ve troubleshot your issue with a support agent over the phone and a replacement has been authorized, you’ll be shipped a replacement device with a prepaid shipping label inside. You simply take the replacement device out, and put your old device in and send it back.

If you need to speak to a support agent, please give our support team a call at one of the numbers available here. We’re taking additional steps to protect our team and help reduce the spread of COVID-19, so this has resulted in longer than normal wait times. If you are outside of the US, please read our response to COVID-19 here to see how to contact support.