My locations are not showing on the App

The Ring Doorbell and camera are showing activity but cannot get locations showing

@ROGANN wrote:
The Ring Doorbell and camera are showing activity but cannot get locations showing

Hello @ROGANN ,

I am not quite sure if you are referring to the “Location” of your Ring devices, but to determine where they are, double check that you do not have “All Cameras” displayed at the very top of your smartphone Ring App (just right of the 3 horizontal lines at the upper-left-corner of the Dashboard page). You can click on “All Cameras” and change that selection to your location(s) that you have in your Ring account. :slight_smile:

1 Like

I experienced this too on 11/25. Prior to that the app wouldn’t load. All that came up on my phone was the blue screen with Ring Always Home. I tried rebooting but it kept defaulting to that screen everytime I tried launching the app. Finally when the app did launch I got a message saying “couldn’t load your locations. We’re having trouble laoding your location information. Please try again.” Then after several minutes I get another message saying “multiple spotlight cam battery doors are open.” for all of my cams. I never touched the cams! This message appeared everytime I tried accessing the cams. I’m not sure exactly how long it took for things to go back to normal.

@randingo wrote:

I experienced this too on 11/25. Prior to that the app wouldn’t load. All that came up on my phone was the blue screen with Ring Always Home. I tried rebooting but it kept defaulting to that screen everytime I tried launching the app. Finally when the app did launch I got a message saying “couldn’t load your locations. We’re having trouble laoding your location information. Please try again.” Then after several minutes I get another message saying “multiple spotlight cam battery doors are open.” for all of my cams. I never touched the cams! This message appeared everytime I tried accessing the cams. I’m not sure exactly how long it took for things to go back to normal.

Hello @randingo ,

On Nov 25th, Ring and many other companies experienced an Internet outage (Amazon Web Services related). During that time, many people could not log into their Ring App, access Ring.com , and had problems with other Ring services. It took awhile for the repairs on the Ring computer server. Once some partial repairs were done, some people could get back on their Ring App but with inability to get “Live View” for awhile. Other strange abnormal behaviors, including those which you describe were also occurring. Now that full Ring service is restored, things should be normal and you should not still be having these issues any longer.

But some settings that are displayed on your Ring App might not be exactly the same as the actual settings stored on the master Ring server for your Ring email account. The Ring Cloud server is where your actual settings are stored (they aren’t actually stored on your phone). So it is possible the server repairs may have altered some of your stored settings. You might have to check your settings on your Ring App, toggle/alter any setting that isn’t acting correctly, and then toggle it back to your desired setting. Changing your setting, pausing for a moment, and then returning the setting back “re-sends” that correct information to the Ring server.

https://community.ring.com/t5/News-and-Announcements/Ring-is-experiencing-a-system-wide-login-and-app-errors-Nov-25/m-p/70954#M809

If you still are experiencing any strange behavior or other issues even after “resending” settings that you had problems with, then you should telephone Ring Support for additional help on how to correct your issue :

https://support.ring.com/hc/en-us/articles/360036196372-Get-in-Touch

Unfortunately, due to the Covid-19, their available hours and available Ring services have been changed also:

https://support.ring.com/hc/en-us/articles/360041597471-Ring-s-Response-to-COVID-19

I hope this information is helpful. :slight_smile: