Indoor Cam Loud Static

My Indoor camera occasionally starts playing an extremely loud static sound. The only way to get it to stop is by unplugging it. Software is all up to date. Any ideas? It scares the hell out of me every time it does it.

1 Like

Hi @Teraflx. The next time this happens, could you capture it on video and share this with us? In addition, you can give our support team a call here so they can take a deeper look into your device to see if they can isolate why this is happening!

1 Like

This constantly happens at least once a day to me as well any fixes yet?

1 Like

My indoor cam makes this loud static noise too and it drives me crazy! Any fixes yet?? I’m ready to return it!!

1 Like

Hey neighbors! Could you share a video example of this static sound? Have you contacted our support team on this concern?

Just happened again. I have not contacted support I came here first to see if anyone else was experiencing the same thing. It won’t let me add the sound to this post.

@Jdavis8402 No worries! I totally understand wanting to check in to see if there is already a solution you can do yourself. If you have the file as a MP3 or MP4, you can compress it into a ZIP file to attach it here. In addition neighbors, I would like to share with your this Help Center Article here, which helps you fix poor audio issues by adjusting your router here. You may find relief in the suggestions found in there! :slight_smile:

I am havening the same issue it is horrible really scares my grandkids really bad please help

Unable to upload the video to this message, is there an email address I can send a video too?

For this, please give our support team a call at one of the numbers available here. We’re taking additional steps to protect our team and help reduce the spread of COVID-19. This has resulted in longer than normal wait times. If you are outside of the US, please read our response to COVID-19 here to see how to contact support.

Our brand new indoor camera is also doing this, very loud static at random times. Really awful. Any solutions yet? Will take a video when it happens again.

I just tried to post a video for you, too large even when zipped. not that long a video. I also emailed it.

Mine is also doing this, had it about 4 days now. When the static noise sounds out of the loud speaker, it also records a section of motion that is just a black screen with no sound. There does not appear to be any pattern to it, so chances of recording it are low, without having another cam looking at it! The camera appears to be up to date firmware wise, with - 58db WiFi signal. I work in IT, specifically installing WiFi. Hopefully someone can push an update to the cams to fix this, as I have another on the way…

Mine does the same thing!! About to smash it!!

Just installed two cameras today. One of them does this same thing. Randomly you hear really loud static through camera’s speaker. The other camera there is no issue. Excellent RSSI, firmware up to date. I see that this same issue has been happening with others for months and Ring hasn’t fixed. Sounds like it is bad circuitry that is why they can’t fix with firmware. This cam getting boxed up and shipped back to Ring.