Live view has stopped working.

I have done all the checks. Wi-Fi speed is over 20mbps up and down. Wi-Fi network in the house is strong (I have scanned it), and have deleted and added the app.

On device health the battery says empty, even tho it is full. Signal strength is highlighted as red, even if I put it directly next to the router!

Can view recordings, but nothing live, which makes it fine as a security cam, but redundant as a doorbell.

Any ideas?

2 Likes

Exactly the same here just today , no idea why just stopped , nothing changed

1 Like

Just to add same for camera outside and inside , can’t contact anyone, shambles

1 Like

Mine too ! Put on charge and it has a flashing blue ring. Flashing about twice a second. ?? Strange

Hello from ‘across the pond’ in the USA ,

I didn’t realize that the big Ring outage affected you guys over there in the UK too, like it has here in North America. The issues you are describing have also been occurring here as a result.

Occasionally, someone calls into Ring Support here, and although some of us are fully restored, many others are not, or only partially. :frowning:

Here’s one of the many posts threads from over here:

https://community.ring.com/t5/News-and-Announcements/Ring-is-experiencing-a-system-wide-login-and-app-errors-Nov-25/m-p/70954#M809

Hopefully this rare weird occurrence will be fixed soon.

2 Likes

Been on to Ring and there is a major outage which they are working on seems to only affect Ring 3 as my college has Ring 2 and it is fine.

No expected time for fix just they are working on it.

I have only had mine for a week and suddenly it won’t activate, I like you checked everything but still not working.
Really annoyed with the lack of support from such a well known company as ring .
Wished I’d saved my money.?

@Dee20 wrote:
I have only had mine for a week and suddenly it won’t activate, I like you checked everything but still not working.
Really annoyed with the lack of support from such a well known company as ring .
Wished I’d saved my money.?

Hello @Dee20 ,

It seems the Ring App recovers partially after the Internet system outage, but it takes longer to fix the “Live View” connection. Many of us in USA had exactly the same thing you are describing, being able to log back into the App but it took several hours afterwards before we could do the “Live View” again. There were also numerous other ‘side-effects’, ranging from Shortcut Tiles getting rearranged, some App Alert Tones/Chirp Tones changing to original default sounds, cameras having some difficulty remaining connected to the Wi-Fi, etc.

We are not back up 100% here in USA either and it seems the UK is lagging a bit further behind in restoring Ring systems back. I’m guessing that as Ring completes more repairs to their system, your “Live View” issue will also return.

World-wide Ring outage map:

https://downdetector.com/status/ring/map/

https://community.ring.com/t5/News-and-Announcements/Ring-is-experiencing-a-system-wide-login-and-app-errors-Nov-25/m-p/70954#M809

If after the Ring system is fully restored and you find you still are having “Live View” or other issues, you should contact Ring Support for additional help at:

https://support.ring.com/hc/en-us/articles/360036196372-Get-in-Touch

Unfortunately, due to the Covid-19, their available hours have been changed also:

https://support.ring.com/hc/en-us/articles/360041597471-Ring-s-Response-to-COVID-19

I hope your Ring systems get back to normal soon and you find this information helpful. :slight_smile:

1 Like

Got it working. Deleted the app. Turned off the phone. Turned it on and reinstalled the app. Might have got lucky but been working since.

I’ve also been having this problem for the last week or so on a door view cam… Wifi is fine, battery fully charged, WAN connection 300mb.