cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Ring Alarm stuck on update

SOLVED
Highlighted
New Neighbor

Re: Ring Alarm stuck on update

I have same issue ..it says “ring base station is updating”. It doesn't”t give me option to disarm.

I can see so many users posted same issue but ring doesn’t care to fix the issue
Highlighted
Neighbor II

Re: Ring Alarm stuck on update

Not many have any issue. This is a support forum. So, not many come here to say everything is great...
Call customer service.
They can help you just like all the others. I'm sure they all had the same answer too.
Highlighted
Community Manager

Re: Ring Alarm stuck on update

Hey neighbors! If you find yourself having this concern, the best first step is to reach out to our support team here. They will be able to diagnose your Base Station quickly and efficiently to get it back up and running in no time so you can feel safe and secure. Additionally, another neighbor shared that when they unplugged the Base Station from power, removed the battery, waited a bit, added the battery back in and plugged it back up, it seemed to work! Feel free to give this a try as well if you wish to. I will be marking this post as a solution going forward to ensure that all neighbors are getting a speedy resolution for their concern. 

 



Like my answer? Accept it as a solution (click on the 'Accepted Solution' button next to reply). Learn more about the Community, here.

View solution in original post

Highlighted
New Neighbor

Re: Ring Alarm stuck on update

Mine has been updating for 12hrs and Is still going. The contact centre is CLOSED until tomorrow, absolute garbage. If there’s an update staff should be on standby for issues such as this.
Highlighted
New Neighbor

Re: Ring Alarm stuck on update

I know this is a little late to reply to this thread, but I just purchased my alarm (Received it yesterday 9/1/2020) and I ran into this same issue. 

 

What solved my issue was connecting the base station via an ethernet connection temporarily. After sitting there for an hour and a half watching my ring app state "Updating" I went to the internet to see if others were having this issue and I found this thread. I attempted the "solution" steps listed, but those did not work for me. 

 

So upon further inspection of my base station, I noticed the internet LED on the back of the base station was not solid green as it should be. So I figured there might be an issue setting up the base station on wifi at the start. I then decided to connect my base station via ethernet and not ten seconds later the internet LED turned green and two minutes later everything was updated. Ok great, right? Not so much, because there is one additional step you have to do after you disconnect your base station from ethernet and that is to actually assign the connection back to WiFi (It will not automatically swap back to it if it loses the ethernet connection). Once I swapped my base station back to WiFi in the Ring app, I was in the clear. I hope this helps.